Google gaat vandaag de mobiele zoekresultaten drastisch aanpassen. Alle websites die niet beschikken over een mobiele versie die geschikt is voor smartphones, zullen lager in de zoekresultaten komen te staan. Dit is overigens wel alleen het geval wanneer de gebruiker ook zoekt met een smartphone. Voor een zoekopdracht vanaf een tablet, laptop of desktop-computer verandert er niets.

Google wil internetgebruikers de beste ervaring bieden wanneer zij zoeken in Google en ze doorverwijzen naar een website die niet geschikt is voor smartphones is niet de beste ervaring. Google is van mening dat bedrijven voldoende tijd hebben gehad om hun website aan te passen of een mobiele versie te laten ontwikkelen en daarom wordt de ranking van de zoekresultaten nu aangepast.

Websites die niet goed werken op een smartphone worden lager in de zoekresultaten geplaatst, websites die wel goed werken op een smartphone komen daardoor mogelijk hoger in de zoekresultaten te staan.

Als mensen twijfelen of hun website goed werkt op een smartphone kunnen zij dit testen via een tooltje dat Google online heeft geplaatst.