1 min

Onderzoeksbureau comScore heeft bekendgemaakt dat het een trend in 2013 verwacht waar het gebruik van zoekmachines zich langzaam zal verplaatsen van desktops naar mobiele apparaten. Sterker nog, het onderzoeksbureau verwacht dat tegen het eind van 2013 ongeveer 30 procent van alle zoekopdrachten verricht zal worden op mobiele apparaten.

Op dit moment is het Google dat de lakens uitdeelt als het gaat om zoeken op internet, zowel op de desktop als op mobiele apparaten. Microsoft is inmiddels wel een advertentiecampagne begonnen tegen Google om te bewijzen dat hun zoekmachine beter is.
Mike Nichols, topman bij Microsoft, geeft aan dat Microsoft al lang bezig is om Bing beschikbaar te maken voor verschillende apparaten. Hij zegt:"Als je kijkt naar Windows Phone 8, Windows 8 of Xbox dan is het een gedifferentieerde zoekervaring".

Toch zal Microsoft het wel moeilijk krijgen om zich in het mobiele segment te profileren. Niet alleen beheerst Google met Android deze markt ook de iPhone’s van Apple worden standaard geleverd met de zoekmachine van Google. Hierin heeft Microsoft dus al een achterstand, een oplossing zou kunnen zijn om Apple te overtuigen de standaard zoekmachine aan te passen in Bing.