1 min

Google heeft recent een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten met Twitter en het eerste bewijs daarvan is inmiddels zichtbaar. In de mobiele zoekresultaten in de Verenigde Staten worden nu ook realtime Tweets getoond, ook gebruikt Google de tweets in enkele mobiele apps.

Google is begonnen met het tonen van realtime Tweets in de mobiele zoekresultaten aan Amerikaanse gebruikers. Daarnaast worden de tweets ook getoond in enkele Google-apps voor iOS en Android. De bedoeling is dat over enkele weken de tweets in alle landen waar Google actief is zichtbaar zullen zijn. Het bedrijf heeft echter wat tijd nodig om de functie breder beschikbaar te maken.

Verder heeft Google aangegeven dat het binnenkort ook weer mogelijk wordt om tweets te zoeken via de desktopsite van Google. Al heeft het nog geen datum genoemd wanneer deze functie terug zal keren.

Jaren geleden had Google ook een nauwe integratie met Twitter maar toen besloot de microblogdienst om de stekker te trekken uit de samenwerking.

Wanneer we in Nederland en België tweets in de zoekresultaten kunnen verwachten is niet duidelijk, het is echt nog een kwestie van afwachten.