1 min

Google en Twitter zouden weer tot een nieuwe samenwerking zijn gekomen, hierdoor krijgt Google weer volledig toegang tot de API van Twitter en kan het bedrijf weer realtime Tweets tonen in de zoekresultaten. Dat is althans wat een betrouwbare bron aan Bloomberg heeft gemeld.

Tot op heden zijn er nog geen Tweets te zien in de zoekresultaten maar dat kan snel veranderen. Google en Twitter hadden eenzelfde overeenkomst van 2009 tot en met 2011. Google toonde destijds ook Tweets in de zoekresultaten.

De overeenkomst werd echter nooit verlengd, de reden waarom is niet helemaal duidelijk. Mogelijk omdat Google meer aandacht aan zijn eigen sociale netwerk wilde geven. Er gaan echter ook geruchten dat Twitter de overeenkomst niet wilde verlengen omdat het bedrijf meer controle over de eigen database wilde houden. Nu het actieve gebruik van Twitter begint terug te lopen kan het bedrijf de promotie in de zoekmachine goed gebruiken.

Voor de internetgebruiker is het in elk geval een prettige aanvulling, soms is het niet nieuws via Twitter een heel stuk sneller dan de uitgevers het kunnen oppikken. De Google zoekresultaten kunnen daar dan ook een prima invulling aan geven.