2min

Het over het algemeen goed geïnformeerde Re/code meldt dat Twitter in gesprek zou zijn geweest met Flipboard om het bedrijf over te nemen. Meerdere bronnen zouden dit aan de website hebben laten weten. Twitter zou minimaal 1 miljard dollar op tafel moeten leggen om de dienst in handen te krijgen. De gesprekken zouden inmiddels zijn vastgelopen.

Twitter zou de gesprekken met Flipboard op dit moment even hebben uitgesteld, waarom is niet duidelijk, mogelijk voor een korte denkpauze. Twitter staat onder druk bij aandeelhouders om te innoveren en meer gebruikers te winnen voor het sociale netwerk. De meerwaarde die Flipboard hierbij kan bieden is niet helemaal duidelijk.

Twitter zou door Flipboard over te nemen wel een compleet productteam binnenhalen en veel personeel met kennis van zaken. Dat zou Twitter kunnen helpen om het eigen sociale netwerk verder te innoveren. Qua gebruikers schiet Twitter er weinig mee op want veel Flipboard-gebruikers hebben al een Twitter-account. Wel zou Twitter advertenties kunnen gaan verkopen op het Flipboard-platform wat weer de nodige omzet kan opleveren, Flipboard experimenteert momenteel nog met advertenties.

Flipboard heeft echter hetzelfde probleem als Twitter, de groei in het aantal actieve gebruikers is gedaald en mogelijk zelfs tot stilstand gekomen. De voornaamste reden hiervoor zou zijn dat Samsung de Flipboard-app niet langer voorïnstalleerd op zijn Android-smartphones en tablets.

Vorige jaar wist Flipboard tijdens een investeringsronde 160 miljoen dollar op te halen tegen een waarde van 800 miljoen dollar. Het stelde toen 100 miljoen geactiveerde gebruikers te hebben en zo’n 50 miljoen dollar aan omzet. Twitter heeft zo’n 300 miljoen gebruikers, hoeveel Flipboard-gebruikers ook een Twitter-account hebben is niet duidelijk, maar waarschijnlijk wel zeer belangrijk voor een mogelijke overname.