1 min

Slecht nieuws voor het sociale netwerk Twitter. Overnamekandidaten als Walt Disney Corp. en Google lijken te zijn afgehaakt bij de onderhandelingen. Dat terwijl Twitter probeert een eventuele overname zo snel mogelijk gerealiseerd te krijgen.

Bronnen van Recode melden dat naast Google en Disney, ook Apple besloten heeft om niet te bieden op het sociale netwerk. Daarmee blijft enkel Salesforce over als potentiële koper, hoewel dat bedrijf nooit formeel zijn interesse in het sociale netwerk heeft uitgesproken. Of Salesforce de stap wel zou moeten wagen is onzeker; toen geruchten uitlekten over een mogelijke overname, daalden de aandelen van Salesforce in waarde. De aandeelhouders hebben er dus weinig vertrouwen in.

Tegelijk zet Twitter volgens Reuters grote druk op de onderhandelingen. Het zou zichzelf voor 27 oktober willen verkopen, melden anonieme bronnen van het persbureau. Dat lijkt iets te ambitieus te zijn, vooral nu er nog maar één serieuze overnamekandidaat over lijkt te zijn. Tegelijk is het nodig voor CEO Jack Dorsey om aan investeerders en werknemers duidelijkheid te geven over de toekomst van het sociale netwerk.

Twitter heeft op dit moment gemiddeld 313 miljoen actieve gebruikers per maand en speelt een steeds belangrijkere rol als het aankomt op het maken en melden van nieuws. Tijdens grote nieuwsgebeurtenissen wenden veel mensen zich tot het sociale netwerk om te beschrijven wat ze meemaken. Daarin ligt nog veel potentieel, maar Twitter doet er vooralsnog niet genoeg mee om zichzelf winstgevend te maken.