1 min

Niet alleen Twitter zou interesse hebben getoond om Flipboard over te nemen. Ook topmensen van Google en Yahoo zijn de afgelopen weken bij Flipboard op bezoek geweest om een mogelijke overname te bespreken. In de gesprekken met Google en Yahoo werd vooral gekeken hoe Flipboard geïntegreerd zou kunnen worden in het bedrijf, bij Twitter is zelfs het overnamebedrag besproken.

Gisteren schreven we al over de interesse van Twitter in Flipboard. Op dit moment zouden de overname gesprekken tussen de twee partijen zijn vastgelopen of even op pauze staan. Twitter weet nu alle details van Flipbaord waaronder het bedrag van 1 miljard dollar dat minimaal op tafel moet komen te liggen voor een overname.

Bronnen meldden echter aan The Wall Street Journal dat Twitter niet als enige interesse heeft getoond. Ook Google en Yahoo zouden hebben gesproken met Flipboard, maar deze gesprekken zouden lang niet zo vergaand zijn geweest als in het geval van Twitter. Het overnamebedrag zou met Google en Yahoo nooit zijn besproken, die wilden vooral weten hoe Flipboard eventueel geïntegreerd kon worden in het bedrijf.

Nu duidelijk is geworden dat meerdere partijen interesse hebben in Flipboard bestaat de kans dat het bedrijf binnenkort overgenomen wordt. Bedrijven die nog een overname overwegen worden nu ongetwijfeld bang dat een concurrent ermee vandoor gaat. Nu Facebook en Snapchat druk bezig zijn hun eigen platforms voor uitgevers te creëren zal de interesse in Flipboard alleen maar toenemen.