1 min Applications

Facebook gaat Amber Alert-meldingen tonen aan Nederlandse gebruikers

Amber Alert, Facebook en de Nederlandse politie gaan samenwerken om vermiste kinderen sneller te kunnen vinden. In Nederland wordt maximaal een paar keer per jaar een Amber Alert uitgegeven als er een kind vermist is. Facebook gaat in de toekomst bij een Amber Alert een foto en omschrijving tonen boven aan de tijdlijn van alle Nederlandse Facebook-gebruikers.

Amber Alert en Facebook werken al langer samen, voorheen was het ook al mogelijk om Amber Alert-meldingen bovenaan in je tijdlijn te zien, hiervoor moest je echter wel de pagina van Amber Alert geliked hebben. Dat is nu niet meer nodig, alle Nederlandse gebruikers krijgen nu de mededeling van Amber Alert te zien in hun tijdlijn. Uiteraard verschijnt de mededeling alleen als er een kind is vermist.

Gemiddeld stuurt Amber Alert zo’n drie tot vier keer per jaar een bericht uit van een vermist kind. De verwachting is dat dit zo zal blijven, gelukkig verdwijnen er in Nederland niet al teveel kinderen. Daarnaast beoordelen zowel de politie als Amber Alert of een landelijke melding noodzakelijk is. Er kan ook nog gebruik worden gemaakt van Burgernet, dit is een lokaal initiatief dat in veel steden wordt gebruikt door de politie.