1 min

Tags in dit artikel

, ,

AMBER Alert, de dienst die mensen op de hoogte stelt van vermiste kinderen, gaat nu ook Twitter inzetten in de zoektocht naar deze kinderen. Ook worden er bij de e-mail alerts van de dienst automatisch printbare posters toegevoegd.

De bekende alerts worden nu dus ook verstuurt door middel van twee officiële Twitter-accounts van AMBER Alert Nederland. Namelijk AMBER_Alert_NL en AMBER_NL_news. Ook worden bij de e-mails nu posters toegevoegd. Deze posters zijn makkelijk uit te printen en kunnen bijvoorbeeld opgehangen worden bij winkelcentra, scholen, sportverenigingen of simpelweg in de buurt. Hierdoor raken steeds meer mensen op de hoogte als er een vermist kind is.

Tegenwoordig worden AMBER Alerts dus verspreid via SMS, e-mail, MSN, Hyves, iGoogle, Twitter, screensavers, pop-ups, TV, radio, borden langs de snelweg, reclame schermen (zoals in bussen, bioscopen e.d.) en via vele grote en kleine nieuwssites. Hiermee bereiken ze steeds meer mensen en zal het niet lang duren voordat heel Nederland op de hoogte is in het geval van een vermist kind.