1 min

Google heeft samen met vijf andere bedrijven een nieuwe internetkabel in de stille oceaan laten aanleggen. Daarmee wordt de internetcapaciteit tussen Japan en de Verenigde Staten vier keer zo groot. De nieuwe kabel maakt onderdeel uit van het FASTER-netwerk en kost 300 miljoen dollar.

Google heeft samen met China Mobile International, China Telecom Global, GLobal Transit, KDDI en SingTel een nieuwe internetkabel laten leggen op de bodem van de oceaan tussen Japan en de Verenigde Staten. Op dit moment ligt er sins 1995 één kabel met een capaciteit van 20Tb/s, daar komt nu de nieuwe FASTER-kabel bij die een capaciteit heeft van 60Tb/s. Volgend jaar moet de kabel in gebruik worden genomen en zal de capaciteit dus verviervoudigen.

De kabel wordt verbonden met de grote hubs in de Verenigde Staten in Los Angeles, Oregon, San Francisco (Silicon Valley) en Seattle. In Japan wordt de kabelverbonden met de hubs in Chikura en Shima. Vanuit die locaties lopen weer verbindingen naar veel andere Aziatische landen.