Het lijkt erop dat Airbnb een zeer succesvolle investeringsronde gaat sluiten, waarbij het maar liefst 1,5 miljard dollar gaat ophalen. De waarde van het bedrijf zou daarmee worden geschat op 24 miljard dollar, een jaar geleden was dat nog ‘slechts’ 10 miljard dollar.

Volgens bronnen van de Financial Times doet Airbnb goede zaken en kan het daardoor een hele lucratieve investeringsronde doen. Het bedrijf zou op het punt staan om 1,5 miljard dollar op te halen bij investeerders waarmee de waarde van het bedrijf uitkomt op 24 miljard dollar. Daarmee zou het Facebook evenaren, dat eenzelfde bedrag ophaalde een jaar voordat het naar de beurs ging.

De investeringsronde wordt naar verluidt geleid door door het Amerikaanse General Atlantic, maar twee Chinese investeringsmaatschappijen zijn erbij betrokken, Tiger Global en Hillhouse Capital zouden een flinke bijdragen leveren aan de investeringsronde.

Airbnb is een website waarop je je eigen woning kan verhuren voor enkele dagen of weken. Veelal aan touristen en zakenmensen, de dienst is dan ook extreem populair in grote steden. Ook is het mogelijk om via de dienst kamers te verhuren. De prijzen liggen in verhouding tot hotelkamers veel lager.