Het Franse mediabedrijf Vivendi heeft 80 procent van de aandelen overgenomen van het eveneens Franse Dailymotion, deze videosite was ooit een grote concurrent van YouTube, maar heeft het tempo van YouTube niet bij kunnen benen de afgelopen jaren. Telecomprovider Orange is de verkopende partij van de aandelen.

Het Franse Vivendi legt een bedrag van 217 miljoen euro neer voor 80 procent van de aandelen in Dailymotion, de bedrijven waren al sinds april van dit jaar in onderhandeling. Met deze overname kan het aanbod van Dailymotion flink worden uitgebreid met muziek- en videocontent, want Vivendi is ook eigenaar van Universal Music en Canal+.

Orange behoudt een klein aandelenpakket van 20 procent. Of Orange en Vivendi nog gaan samenwerkingen op een bepaalde manier is niet helemaal duidelijk. Dailymotion zou afgelopen mei goed zijn geweest voor 351 miljoen bezoekers via de desktop. Vivendi weet met deze overname het bedrijf PCCW uit Hong Kong af te troeven, ook zij hadden interesse in de videosite, al is de kans groot dat die overname niet was doorgegaan. De Franse overheid is wederom erg protectionistisch ingesteld, zo blokkeerde het in 2013 al de overname van de videosite door Yahoo.