De videowebsite Dailymotion wordt steeds populairder. Het gaat zó goed met de site dat ze denken YouTube te kunnen inhalen. Op dit moment staat Dailymotion nog onder YouTube maar daar moet binnenkort verandering in komen.

Dailymotion heeft op dit moment 37 miljoen unieke bezoekers en 1,2 miljard pageviews. Tevens hebben ze ook geen geldtekort, aan fondsen heeft Dailymotion zo’n 34 miljoen opgehaald. Of Dailymotion een kans maakt om YouTube in te halen is maar de vraag. Op Dailymotion worden per dag gemiddeld 15.000 nieuwe filmpjes geüpload, terwijl YouTube zes uur film per minuut upload. Tien procent van het totale webverkeer komt van YouTube af, een lastige klus om te verbeteren dus.

Op dit moment is Dailymotion actief in veertien verschillende landen. Het gaat hier om landen zoals Zuid-Korea en Turkije waar YouTube juist weinig actief is. Door de hoeveelheid inkomsten uit fondsen denkt Dailymotion zich makkelijk te kunnen uitbreiden naar andere landen.

Waar YouTube geteisterd wordt door aanklagers wegens het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal, heeft Dailymotion daar nog geen last van. De site is namelijk nog niet aangeklaagd wegens het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dailymotion bereidt zich er wel alvast op voor. Zo hebben ze sinds kort een limiet van twintig minuten per filmpje, daardoor kunnen er geen hele films en tv-series meer geplaatst worden. Ook zijn ze bezig met software die auteursrechtelijk beschermde filmpjes kan filteren.