Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal gaan er bij Yahoo stemmen op om een meerderheidsbelang te nemen in Dailymotion, de tweede videowebsite ter wereld, na YouTube. Yahoo zou een belang van 75 procent in de videosite overwegen.

Since Marissa Mayer is overgekomen van Google naar Yahoo, lijkt de bezem flink door het bedrijf te worden gehaald en lijkt Yahoo zich weer echt te gaan focussen op het aanbieden van kwalitatieve webdiensten. Mayer brengt ook de nodige ervaring en kennis mee van Google, het ligt daarom voor de hand dat zij beslissingen zal nemen die mogelijk herkenbaar zijn vanuit haar periode bij Google.

Eén daarvan is mogelijk het overnemen van een populaire videowebsite. Mayer zou haar oog hebben laten vallen op het in Parijs gevestigde Dailymotion. Deze website is goed voor 116 miljoen unieke bezoekers per maand. Yahoo zou bereid zijn om 300 miljoen euro neer te leggen voor een aandeel van 75 procent. Sinds Mayer is aangetreden heeft Yahoo geen overnames meer gedaan, dit zou de eerste echte overname zijn onder Mayer’s leiding.

Of Yahoo het bedrijf vervolgens zal verhuizen naar de Verenigde Staten, inclusief de 165 personeelsleden en hun families, is onduidelijk. Wel heeft Mayer de bedrijfscultuur ingevoerd die het bij Google heeft aangeleerd. Een van de gevolgen daarvan is dat het thuiswerken sinds kort is verboden bij Yahoo, iedereen dient op kantoor te komen werken, zodat er onderling gecommuniceerd en samengewerkt kan worden.