1 min

In Europa zijn de zoekmachines sinds vorig jaar verplicht om het "recht om vergeten te worden" toe te passen. De Amerikaanse consumentenbond wil dat dit recht ook in de Verenigde Staten wordt ingevoerd en heeft hiervoor een brief gestuurd aan de Federal Trade Commission (FTC).

In de brief klaagt de Consumer Watchdog voornamelijk over het feit dat Google op dit moment geen gehoor geeft aan verzoeken om zoekresultaten te verwijderen uit de zoekresultaten. Zo schrijft het dat Google zegt dat het de privacy van zijn gebruikers belangrijk vind, maar vervolgens niet in gaat op verwijderverzoeken.

De Consumer Watchdog is van mening dat bepaalde zoekresultaten naar verloop van tijd verwijderd moeten kunnen worden. Iedereen heeft weleens wat stoms gedaan in het verleden en naar verloop van tijd is iedereen dat vergeten. Met de komst van het digitale tijdperk wordt echter niets vergeten en blijft alles vindbaar middels een zoekmachine. In Europa is het nu mogelijk dat soort zoekresultaten te laten verwijderen met het recht om vergeten te worden. De Consumer Watchdog hoopt nu op dezelfde regel in de Verenigde Staten.