‘Ook Facebook zou werken aan eigen muziek- en videodienst’

Facebook zou ook werken aan een eigen muziekdienst, het zou zowel werken aan een dienst waarbij muziekvideo’s worden aangeboden, maar ook aan een muziekstreamingdienst zoals Apple Music, Deezer, Google Music, Spotify en dergelijke. Verder zou Facebook binnen enkele maanden met een videodienst komen om te concurreren met YouTube.

De geruchten over de videodienst zijn niet nieuw, deze werden eerder al door de Wall Street Journal naar buiten gebracht, maar nu hebben anonieme bronnen een boekje opengedaan tegenover Music Ally. Volgens die berichten gaat Facebook flink investeren in het bieden van entertainment en kunnen zowel de online muziek als videodiensten hun borst gaan nat maken.

Facebook zou op korte termijn een videodienst willen lanceren waarmee het de concurrentie aan gaat met YouTube, daarop zouden ook muziekvideo’s een grote rol gaan spelen. Recent werd al bekend dat Facebook nu ook advertentie inkomsten gaat delen met de makers van video’s. Hoe de videodienst van Facebook er precies komt uit te zien is nog onduidelijk, op Facebook draait uiteindelijk alles om de tijdlijn/stream van de gebruiker en daar binnen is het lastig een videodienst te plaatsen. Mogelijk wordt dit een losstaande dienst zoals Facebook Messenger en Instagram.

Of dat nog niet voldoende is zou Facebook op de iets langere termijn een eigen streaming muziekdienst willen introduceren. Waarmee deze markt nog een stukje drukker gaat worden. Op dit moment is Spotify marktleider in de muziekstreamingmarkt, Apple is eind vorige maand begonnen met zijn muziekdienst en vooralsnog is het afwachten welk effect dat gaat hebben. Facebook zou ook kunnen besluiten om een bestaande partij over te nemen, bijvoorbeeld Deezer of Spotify, er zijn echter geen aanwijzingen dat Facebook bezig is met een overname.

Bron:Music Ally