1 min

Het komt niet vaak voor dat grote techbedrijven op een gerucht reageren maar Facebook maakt deze keer een uitzondering. Het bedrijf heeft aan The Verge laten weten dat het geen plannen heeft voor een eigen muziekstreamingdienst. Daarmee komt nu een einde aan de geruchten.

Er gaan inmiddels al enige tijd geruchten over Facebook’s toekomstplannen, zo zou het bedrijf werken aan een eigen videodienst om de concurrentie aan te gaan met YouTube, op deze videodienst zouden ook muziekvideo’s getoond gaan worden. Daarnaast ontstond het gerucht dat Facebook ook aan een eigen streamingmuziekdienst zou werken, net als Apple Music, Spotify, etc.

Facebook zou aan The Verge hebben laten weten dat er geen plannen zijn om actief te worden in de markt van muziek streaming. Facebook ontkent echter niet dat het in gesprek is met platenlabels over licenties, waarmee de komst van de videodienst met muziekvideo’s nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Het sociale netwerk zou echter iets unieks willen creëren voor artiesten en hun muziek en daarom moet er eerst uitvoerig worden gesproken met de platenlabels. Wanneer we de nieuwe dienst van Facebook kunnen verwachten is echter onduidelijk.