1 min

Google heeft de ontwerptool Pixate overgenomen, met deze applicatie kunnen ontwikkelaars in een handomdraai een werkend prototype van een app in elkaar zetten. Hiermee kunnen ze het ontwerp van de app aan hun klant voorleggen, waarna ze de app kunnen gaan bouwen. Google heeft Pixate per direct gratis ter beschikking gesteld.

Google heeft weer een slimme overname gedaan door Pixate over te nemen. Pixate is een applicatie voor Windows en Mac OS X waarmee snel een app kan worden ontworpen. Ontwikkelaars kunnen op die manier snel een appontwerp in elkaar zetten en laten goedkeuren door hun opdrachtgever. De ontwerpen van Pixate zijn ook werkend te zien op een iOS- of Android-toestel. Na goedkeuring kan de ontwikkelaar aan de slag om het ontwerp ook daadwerkelijk te bouwen.

Pixate heeft in het verleden meerdere investeringen opgehaald maar nu het is overgenomen door Google komt de applicatie gewoon gratis voor iedereen beschikbaar, wel blijven de Pixate Cloud-abonnementen actief voor 4,50 euro per ontwikkelaar per maand of 45 euro per ontwikkelaar per jaar.