2min

Android-ontwikkelaars krijgen nieuwe functionaliteit in de Google Play-store om hun apps onder meer beter voor het voetlicht te brengen en prijzen te bepalen. Ook bieden de nieuwe features mogelijkheden voor kwaliteits- en security-verbetering van apps.

Google geeft Android-ontwikkelaars veel nieuwe functionaliteit. Onder meer kunnen Android-appontwikkelaars nu nog beter zogenoemde Google Play-‘lijsten’ maken en beheren, deze lijsten als draft opslaan, deze inplannen voor publicatie en testlijsten delen met een gedeelte van de doelgroep.

Prijsexperimenten uitvoeren

Een andere nieuwe ontwikkelfeature binnen Google Play is nu de mogelijkheid om prijsexperimenten uit te voeren. Ontwikkelaars kunnen voor hun Android-apps zo verschillende prijzen testen en deze lokaal optimaliseren.

Verder is het mogelijk deze experimentele prijzen in een draft op te slaan en varianten van prijsexperimenten te verwijderen als deze niet werken. Verder kunnen ontwikkelaars zich aanmelden voor meldingen over prijsconfiguratieproblemen.

Betaalmethoden en kwaliteitsverbetering

Ontwikkelaars kunnen eindgebruikers nu ook verschillende betaalmethoden presenteren. Dit met behulp van alternatieve betaalmethode-API’s voor 35 verschillende markten. Het gaat om een uitbreiding van de betaalopties die Google zelf aanbiedt binnen Google Play.

Samsung Galaxy S20 ui psd-mockup ui-mockups ui-mockups.

Daarnaast zijn nieuwe meetgegevens beschikbaar voor het in de gaten houden van de kwaliteit van de aangeboden apps. Onder meer voor het in de gaten houden van ‘slecht gedrag’ van Android-apps. Hiermee kunnen ontwikkelaars onder andere vitale data monitoren gedurende een uitroltraject, toegang krijgen tot drie jaar aan vitale app-prestatiegegevens en meetgegevens en alerts voor slechte prestaties van apps op device-niveau ontvangen.

Meer security

Tot slot krijgen Android-ontwikkelaars de Play Integrity API die moet helpen slecht gedrag van derden in apps te voorkomen. Zij ontvangen hiervoor waarschuwingen als Play Protect niet uitstaat, krijgen toegnag tot een nieuw Play Integrity API-rapport en krijgen beheersmogelijkheden voor de integratie van de Play Integrity API in de Google Play SDK Console. Daarnaast zouden standaard Play Integrity API-verzoeken nu tot tien keer sneller resultaat geven.

Lees ook: Google Play laat ontwikkelaars zelf deadline voor verificatie bepalen