2min

Google is weer aan het schuiven met projecten, zo heeft Google een nieuw team samengesteld dat werkt aan Project Aura. Project Aura richt zich helemaal op de ontwikkeling van wearables en heeft recent enkele consumenten electronica experts aangenomen die voorheen in dienst waren bij Amazon’s geheime Lab126. Ook de Google Glass zou onder Project Aura vallen.

Begin dit jaar werd Google Glass losgemaakt van Google X en kwam de wearable onder de verantwoordelijkheid van Tony Fadell die tevens de CEO is van Nest. Nu heeft Google sinds juni een team genaamd Project Aura dat zich inzet voor de ontwikkeling van nieuwe wearables. Een van de wearables waar het team aan werkt is de Google Glass. Tony Fadell zou op dit moment nog steeds leiding geven aan dat team, maar of dat zo blijft is nog even de vraag. Binnenkort moet Nest een aparte entiteit worden onder het nieuwe Alphabet, waar ook Google een onderdeel van wordt. Het ligt voor de hand dat Project Aura onder een andere onderneming komt te vallen.

Google zou in elk geval drie nieuwe mensen in dienst hebben genomen die afkomstig zijn van Amazon’s geheime Lab126. In Lab126 worden de hardware-producten van Amazon ontworpen en ontwikkelt. Amazon besloot recent de bezem te halen door deze afdeling toen de ontwikkelde Fire Phone een grote flop bleek te zijn.

De Google Glass is een grotere uitdaging gebleken voor het bedrijf dan van te voren werd verwacht. Begin dit jaar kwam er een einde aan de verkoop van de prototypes en zou het product terug gaan naar de tekentafel. De Google Glass kan inmiddels ook rekenen op de nodige concurrentie, want veel meer techgiganten werken aan een eigen bril, al richten die zich in veel gevallen op virtual reality en Google probeert meer een wearable te ontwikkelen die iets toevoegt in het dagelijks leven.

Zo komt begin volgend jaar de Oculus Rift beschikbaar dat inmiddels een dochteronderneming is van Facebook en kan rekenen op serieuze ondersteuning vanuit het sociale netwerk. Microsoft werkt aan de HoloLens, maar dat is nog geen beschikbaarheid van bekend.