1 min

Google werkt volgens anonieme bronnen aan nieuwe versies van de Google Glass en waarschijnlijk verschijnen er volgend jaar twee op de markt, één voor sporten en één voor zakelijke gebruikers. Project Aura, het team dat aan de Google Glass werkt, heeft momenteel drie prototypes in ontwikkeling.

Van de drie prototypes waar het team aan werkt verschijnen er dus maar twee op de markt. De eerste versie zal niet langer voorzien zijn van een scherm maar alleen van geluid dat opnieuw niet via een traditionele luidspreker maar via beengeleiding te horen zal zijn. Dit is een manier waarbij trillingen worden overgebracht op de schedel, hiervoor kan alleen de drager van de bril het geluid horen. Deze versie zal gericht zijn op sporters.

De tweede versie die volgend jaar moet verschijnen zal wel beschikken over een scherm en zal gericht zijn op zakelijke gebruikers. Volgens de bronnen zou Project Aura de specificaties van de bril flink hebben opgeschroefd en ook de mogelijkheid gaan bieden om via een externe accu de bril bij te laden.

Project Aura wordt aangestuurd door Tony Fadell die ook de leiding heeft over de Nest-divisie van Google. Google zou inmiddels de mensen die het heeft weggekaapt bij Amazon hebben ingezet voor de audioversie van de Google Glass. Exacte beschikbaarheid en prijzen zijn vooralsnog onbekend.