Mozilla heeft besloten dat Firefox meer moet bieden dan alleen een browser, daarom heeft het in de nieuwste versie van Firefox een chatfunctie toegevoegd genaamd Firefox Hello. Mozilla heeft Firefox Hello samen met Telefónica ontwikkeld en gaat de directe concurrentie aan met Google Hangouts en Skype.

Mozilla heeft moeite om met Firefox marktaandeel te behouden, de glorieuze dagen dat het alleen tegen Internet Explorer hoefde op te boksen liggen achter ons. Google heeft met Chrome de markt verovert en Firefox heeft sindsdien steeds minder te vertellen. Nu Microsoft met Windows 10 is gekomen, is het bedrijf uit Redmond ook in opkomst met zijn nieuwe Edge-browser. Al met al is Firefox de dupe en moet het wat terug doen, het heeft nu besloten om de concurrentie te zoeken met Google Hangouts en Skype door een chatfunctie in Firefox in te bakken.


Met Firefox Hello kan je chatgesprekken en videogesprekken voeren, het enige wat gebruikers nodig hebben om gebruik te maken van Firefox Hello is de Firefox-browser en een Firefox-account. Firefox Hello is een simpele webapplicatie die de mogelijkheid biedt te communiceren met andere gebruikers, Mozilla wil Firefox Hello op termijn ook beschikbaar gaan maken in andere browsers. Op dit moment is Firefox Hello beschikbaar in de nieuwste versie van Firefox op Windows, Mac en Linux.