1 min Applications

Snapchat eigent zich foto’s en video’s toe in nieuwe voorwaarden

Snapchat heeft nieuwe voorwaarden gepresenteerd voor het gebruik van de dienst, daarin doet de dienst een opmerkelijke wijziging, het eigent zich namelijk de content van gebruikers toe. Foto’s en video’s van gebruikers mogen vanaf nu ook door Snapchat gebruikt worden als marketingmiddel.

Op internet is inmiddels al de nodige ophef ontstaan over de nieuwe voorwaarden van Snapchat, gebruikers zijn onder meer bang dat Snapchat hun persoonlijke content openbaar gaat maken terwijl die echt alleen voor de ontvanger bestemd zijn en niet voor andere oogjes. Het zogenaamde sexting is onder Snapchat-gebruikers best populair.

Snapchat zelf snapt niet zoveel van de ophef en zegt dat gebruikers zich niet zo druk hoeven te maken want het is puur en alleen bedoeld om Snapchat te verbeteren en eventueel te promoten, zoals bijvoorbeeld met Live Stories. Verder bewaart Snapchat nog steeds geen foto’s of video’s van gebruiker, als de content is bekeken of de houdbaarheidsdatum is verstreken dan wordt de content gewist.

Bron:Snapchat