Ongeopende Snapchats toegankelijk voor overheden

Abonneer je gratis op Techzine!

Snapchat is een dienst die het mogelijk maakt op geheel eigen wijze foto’s of video’s te delen, omdat de gedeelde content na ontvangst vrijwel direct automatisch verdwijnt. Nu blijkt dat ongeopende bestanden soms toch kunnen worden opgevraagd door juridische instanties.

Via de applicatie Snapchat is het mogelijk om gemaakte foto’s en video’s te delen met anderen. Het unieke is dat deze gedeelde media nadat deze zijn geopend en bekeken door de applicatie automatisch worden verwijderd. Eerder werd al eens een bug in de applicatie gevonden, waardoor het mogelijk bleek ontvangen foto’s en video’s die aanvankelijk automatisch verwijderd waren toch terug te halen.

In een blog (link) op de website van Snapchat wordt aangegeven dat er bepaalde situaties bestaan waarbij middels een gerechtelijk bevel gemaakte snaps moeten worden overgedragen aan bijvoorbeeld de politie. Dit overdragen is slechts mogelijk bij ongeopende snaps, aangezien alleen deze content bewaard wordt op de servers van Snapchat.

Behalve de ongeopende snaps, worden ook de gedeelde Snaps in Stories bewaard op de servers van Snapchat. De media die hier wordt gedeeld blijft namelijk nog 24 uur zichtbaar.