1 min

Snapchat heeft een nieuwe functie geïntroduceerd. Voortaan is het mogelijk om zelfgemaakte foto’s op te slaan en vervolgens te doorzoeken. De functie is beschikbaar door binnen de camera omhoog te vegen en is Memories gedoopt. De uitrol moet volgende maand van start gaan.

Als een gebruiker een foto opslaat, maakt Snapchat daar vervolgens een losse back-up van, en maakt het daar een analyse van. Door die analyse, waarbij naar enkele kernkenmerken van foto’s gekeken wordt, moet het mogelijk zijn om ze te doorzoeken op trefwoorden. Denk daarbij aan woorden als ‘hond’ of ‘Hawaii’.

Het is vanuit de Memories-optie ook mogelijk om verhalen samen te stellen en die te delen met vrienden. Verder heeft Snapchat een ‘My Eyes Only’ mogelijkheid toegevoegd, waardoor beelden niet zomaar voor iedereen te zien zijn. Overigens worden alleen foto’s uit Snapchat opgeslagen en niet uit de galerij van de smartphone waar de app op staat.

Wanneer men precies begint met de uitrol van Memories is niet zeker. Snapchat schrijft dat het een "grote verandering is" en dat men er daarom "zeker van wil zijn dat alles goed werkt."