Google heeft een nieuwe functie gebouwd voor zijn zoekmachine, het is nu in staat om een livestream van een app te tonen in de zoekresultaten, zodat je de inhoud van een app kan bekijken zonder dat je deze hoeft te installeren. Enorm handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een hotelkamer, maar de kamer alleen via een app wordt aangeboden.

Google indexeert inmiddels al twee jaar de content van smartphone-apps zodat het bedrijf weet welke informatie er wordt aangeboden. Het aanbieden van deze informatie in de zoekresultaten was lastig omdat gebruikers dan eerst de app moeten installeren om de content te kunnen bekijken, dat heeft Google nu opgelost, het heeft de apps zelf geïnstalleerd in zijn cloudomgeving en biedt vervolgens een stream naar de app zodat je de informatie kan bekijken zonder dus de app te hoeven installeren.

Het komt steeds vaker voor dat diensten ervoor kiezen om content alleen aan te bieden via een app of speciale aanbiedingen te doen aan app-gebruikers. Dit soort informatie en content mis je normaliter als je niet over deze app beschikt op je telefoon of tablet. Dat probleem lost Google nu op door de inhoud van apps in zijn zoekmachine te tonen. Een geweldige innovatie die momenteel nog wel in beta verkeerd, maar de inhoud van apps is ineens een stuk toegankelijker.

Google rept niet wat voor soort apps er worden geïndexeerd en gestreamed maar wij gaan er vanuit dat Google alleen Android-apps al stream zal aanbieden.

Lees meer