Android-gebruikers kunnen gebruik maken van een nieuwe methode om naar informatie te zoeken die opgeslagen staat in hun smartphone-apps. Het gaat om een nieuwe functie die Google gelanceerd heeft met de naam In Apps. De feature werd afgelopen nacht aangekondigd als optie binnen de Google-app voor Android.

Met behulp van In Apps is het voor gebruikers mogelijk om onder meer te zoeken naar contactinformatie, foto’s en video’s binnen applicaties als Gmail, Spotify en YouTube. De nieuwe zoektechniek werkt offline, wat betekent dat gebruikers geen dataverbinding nodig hebben om er gebruik van te maken.

Voorlopig werkt In Apps niet met alle applicaties die zich op een smartphone bevinden, maar werkt Google nog hard aan de uitbreiding van de functionaliteiten. Zo zal het in de toekomst mogelijk zijn om Facebook Messenger, LinkedIn en Evernote te doorzoeken.

LG’s V20, het eerste toestel dat standaard geleverd wordt met Android 7.0 Nougat, krijgt een speciale snelkoppeling naar de In Apps-zoekmogelijkheid. Verder zal iedereen die uiteindelijk Nougat op z’n toestel heeft staan hier ook gebruik van kunnen maken. Het is overigens nog niet bekend of Google de zoekmethode ook uit wil rollen naar het concurrerende iOS.