‘Samsung introduceert Galaxy S7 in twee nieuwe formaten’

Volgens bronnen van het Zuid-Koreaanse ET News gaat Samsung zijn nieuwe vlaggenschip, de nieuwe Galaxy S7, introduceren in twee nieuwe formaten. De kleinste versie krijgt een plat 5,2 inch scherm, terwijl de grotere versie een 5,7 inch Edge-scherm krijgt, waarbij de zijkanten zijn afgerond.

Als het bericht klopt zou Samsung zijn strategie opnieuw omgooien, Samsung koos er in 2015 voor om een Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (review) met een 5,1 inch scherm op de markt te brengen. Later verscheen in september nog de Galaxy S6 Edge+ (review) met een 5,7 inch scherm. Eigenlijk kunnen we stellen dat Samsung nu mogelijk de kleinere Edge-variant gaat schrappen. Grote vraag is dan wat het bedrijf in september gaat presenteren, mogelijk komt er dan een Galaxy Note 6 die wel weer in Nederland beschikbaar komt. De Galaxy Note 5 is tot op heden alleen buiten Europa op de markt verschenen.

Als Samsung deze strategie gaat hanteren wordt die ook min of meer gelijk aan die van Apple. Dat bedrijf heeft de afgelopen twee jaar gekozen voor iPhones met een 4,7 en een 5,5 inch scherm. Het enige verschil is dat Samsung ook de Edge-techniek toepast. Volgens de berichten zou Samsung ook druk bezig zijn om de 3D Touch-feature van Apple te gaan toepassen in de Galaxy S7, waarbij het scherm nog nauwkeuriger reageert als er harder of zachter op het scherm wordt gedrukt.

Samsung zou tot aan februari ongeveer vijf miljoen exemplaren willen produceren, 3,3 miljoen van de S7 en 1,6 miljoen van de S7 Edge. Vanaf februari moet de massaproductie op gang komen en moet de productie fors worden verhoogd. Samsung zal de toestellen waarschijnlijk in februari tijdens de Mobile World Congress presenteren en in maart op de markt brengen.

Bron:ET News