2min

Samsung zal naar alle waarschijnlijkheid in februari de Galaxy S7 gaan presenteren, waarna het toestel waarschijnlijk in maart op de markt zal verschijnen. Er gaan al enige tijd geruchten dat Samsung met twee versies komt van het toestel die verschillen in formaat. Nu is er het gerucht opgedoken dat er een normale versie komt van 5,1 of 5,2 inch en een grote versie van maar liefst 6 inch en daarvan zouden de zijkanten zijn afgerond.

Dat Samsung ervoor kiest om zijn strategie opnieuw aan te passen klinkt helemaal niet zo gek. Samsung Mobile presteert nog steeds niet naar Samsung’s eigen verwachtingen. Het bedrijf is minder dominant op de smartphonemarkt dan enkele jaren geleden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft meer moeite om de concurrentiestrijd te winnen.

Dit jaar introduceerde het bedrijf in februari een Galaxy S6 en een Galaxy S6 Edge, beide met een 5,1 inch scherm, maar de Edge had afgeronde zijkanten. Daarna volgde er in augustus de Galaxy S6 Edge+ met een 5,7 inch scherm en wederom afgeronde zijkanten.

In 2016 kiest het bedrijf er naar verluidt voor om wederom een Galaxy S7 en een Galaxy S7 Edge uit te brengen maar de Edge-versie zal direct een groot 6 inch scherm hebben. Daarmee komt de Galaxy S7 Edge+ mogelijk te vervallen, de introductie rond de zomer zal dan waarschijnlijk anders worden ingevuld in 2016. Voorheen was die periode bestemd voor de introductie van de Galaxy Note-serie, maar volgens Samsung gebruiken klanten het pennetje in Europa te weinig om dat toestel aan te houden. In andere delen van de wereld verschijnt de Note nog wel. Er gaan ook geruchten dat de Galaxy Note 5 alsnog in Europa beschikbaar gaat komen in januari.

Tot slot zijn er geruchten dat Samsung de Galaxy S7 zal voorzien van een microSD-slot en het toestel mogelijk al in januari zal presenteren tijdens de CES, maar die geruchten lijken ons wat ver gezocht.