Facebook’s gratis internet is in Egypte niet langer beschikbaar. De dienst was sinds twee maanden beschikbaar, maar omdat het Ministerie van Telecommunicatie een benodigde vergunning niet verlengt, moest de dienst offline.

Free Basics, een project van Facebook om gratis internet aan te bieden, is niet langer bruikbaar in Egypte. Provider Etisalat had een vergunning voor twee maanden gekregen en de overheid wil deze niet verlengen. Het is onduidelijk waarom de overheid niet meer mee wil werken aan Free Basics.

Een woordvoerder van Facebook laat weten dat Free Basics een succes was in Egypte. Dankzij de dienst hadden meer dan een miljoen mensen toegang tot internet, daarom wordt gehoopt dat er alsnog een oplossing gevonden wordt. De woordvoerder doet net als het Ministerie van Telecommunicatie geen uitspraken over waarom de licentie niet verlengd is.

Free Basics werd enkele weken terug ook in India offline gehaald. In dit land bestonden twijfels over Free Basics, omdat de dienst mogelijk in strijd is met netneutraliteit.