1 min

Zuckerberg heeft een nieuw persoonlijk project bedacht voor 2016. Hij wil een persoonlijke assistent gaan bouwen voor in zijn huis, die assistent moet hem gaan helpen met het huishouden, zijn werk en verder gaan dan veel bestaande assistenten vandaag de dag. Hij noemt Jarvis uit Iron Man als voorbeeld voor zijn persoonlijke assistent.

Zuckerberg bedenkt elk jaar een persoonlijke uitdaging voor dat jaar. Het afgelopen jaar had hij als doelstelling om elke maand twee boeken te lezen, elke dag een nieuw persoon te ontmoeten en Mandarijn te leren. Voor 2016 heeft hij een nieuw project bedacht, namelijk het ontwikkelen van een geavanceerde persoonlijke assistent die moet gaan lijken op Jarvis uit Iron Man. Zie hieronder een kort voorbeeld van Jarvis:

Zuckerberg stelt dat hij eerst de bestaande technologieën gaat bekijken, waarmee hij waarschijnlijk doelt op Cortana, Google Now en Siri. Vervolgens gaat hij kijken hoe hij zijn software kan gaan ontwikkelen zodat hij straks met zijn stem zijn muziek in huis kan bedienen, de verwarming kan aanpassen, maar ook data kan virtualiseren en automatische acties kan instellen. Bijvoorbeeld vrienden automatisch binnenlaten bij de voordeur via gezichtsdetectie of een waarschuwing te geven wanneer er iets gebeurd op zijn kinderkamer.

Zuckerberg stelt dat dit een persoonlijk project is wat hij zelf wil uitvoeren, hij zal het dus niet afschuiven op zijn werknemers. Dat betekent overigens niet dat hij geen hulp kan inroepen of dat Facebook geen investeringen gaat doen in dit soort technologie.