2min

EA heeft besloten zijn game-abonnementsdienst uit te gaan breiden naar de pc. Origin: Access was sinds vorig jaar al beschikbaar op de Xbox One in bepaalde landen en binnenkort wordt de pc daar als platform aan toegevoegd. Nederland en België staan vooralsnog niet op het lijstje van landen waar de dienst beschikbaar moet komen, maar dat gaat waarschijnlijk snel veranderen in de toekomst.

EA heeft besloten zijn game-abonnementsdienst uit te breiden naar de pc, sinds 2014 was de dienst al beschikbaar op de Xbox One en kunnen gamers voor een bedrag van 3,99 euro per maand onbeperkt een aantal EA-games spelen zonder deze te hoeven aanschaffen.

De dienst is redelijk succesvol in bepaalde landen en daarom heeft EA besloten de dienst te gaan uitbreiden. EA gaat Origin: Access ook beschikbaar maken op de pc en er zullen dan ook games worden toegevoegd die niet door EA zijn ontwikkeld. De dienst komt per direct beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Binnenkort zal EA meer landen gaan toevoegen, of Nederland en België daar ook bij horen is nog niet duidelijk, maar die kans is vrij groot gezien het succes van dergelijke abonnementen in Nederland. Netflix en Spotify hebben niet te klagen over het aantal Nederlanders dat elke maand betaald voor hun diensten.

Op dit moment biedt de abonnementsdienst op de Xbox One altijd zo’n vijftien games aan die gespeeld kunnen worden. Het aanbod varieert regelmatig, maar de bedoeling is dat het aantal titels nu ook snel verhoogd zal worden.