1 min

Electronics Arts heeft zijn recent geïntroduceerde game-abonnementdienst voor de pc, Origin Access, beschikbaar gemaakt in de Benelux. Voor een bedrag van 3,99 euro per maand krijgen deelnemers toegang tot 15 games die onbeperkt gespeeld kunnen worden. Daarnaast krijgen ze sneller toegang tot nieuwe games en korting op online aankopen.

De games die zijn inbegrepen in het abonnement worden regelmatig aangepast, waardoor gebruikers met een abonnement regelmatig nieuwe games kunnen spelen. De dienst bestaat al enige tijd in het buitenland op de Xbox One, maar werd eerder deze maand ook voor de pc uitgebracht. Nu heeft Electronic Arts besloten om ook snel nieuwe regio’s te gaan toevoegen, waarbij Nederland en België nu aan de beurt zijn.

Zoals gezegd verschillen de games elke maand, op dit moment kunnen leden aan de slag met Battlefield 4, Battlefield Hardline, Dragon Age: Inquistion en This War of Mine. Laatst genoemde is geen spel van Electronic Arts, de bedoeling is dat meer game-ontwikkelaars hun games gaan verspreiden via de dienst.

EA maakte verder bekend dat gebruikers vanaf 4 februari de game Unravel kunnen spelen, de game komt officieel pas op 9 februari uit. Het gaat wel om beperkte toegang want gamers kunnen de game slechts tien uur spelen. Of de game daarna beschikbaar komt in EA Origin Access is onduidelijk. Gamers kunnen het spel eventueel wel kopen in de Origin Store en krijgen dan 10 procent korting.