1 min

De gemiddelde prijs van vingerafdrukscanners die tegenwoordig worden toegepast in smartphones en tablets gaat dit jaar dalen. Volgens Digitimes zal de prijs met zo’n 40 procent dalen, nadat de prijs in 2015 al met 30 procent omlaag ging. Inmiddels kosten de scanners al minder dan vijf dollar.

Nu steeds meer fabrikanten gebruik maken van vingerafdrukscanners wordt de massaproductie verder opgeschroefd en komt er ook meer concurrentie. Het gevolg is dan ook dat de prijs per scanner naar beneden gaat. Fabrikanten nemen steeds meer vingerafdrukscanners af en de verwachting is dat vrijwel alle high-end toestellen in 2016 voorzien zullen zijn van een vingerafdrukscanner.

De concurrentie is nu toegenomen tot zo’n 20 fabrikanten die allemaal een vingerafdrukscanner ontwikkelen, waarvan de ene uiteraard wel beter is dan de andere. Er zullen ongetwijfeld ook nog een aantal van deze bedrijven gaan verdwijnen, want 20 bedrijven die hetzelfde product ontwikkelen is wat veel.

Dit jaar zullen volgens Digitimes ook de eerste budget en midrange-toestellen voorzien gaan worden van vingerafdrukscanners.