Samsung’s senior vice-president Rhee In-Jong heeft in een gesprek met analisten aangegeven dat het bedrijf van plan is om op grotere schaal biometrische sensoren te gebruiken in nieuwe producten. De eerste golf met dergelijke producten is in april op de markt gebracht.

De vice-president gaf tijdens een bijeenkomst voor investeerders aan dat Samsung wel toekomst ziet in biometrische sensoren zoals vingerafdrukscanners en hartslagmeters. Dit soort onderdelen zijn verwerkt in onder andere de Samsung Galaxy S5 (review) en Gear Fit (review).

Samsung introduceert zulke onderdelen in eerste instantie in duurdere apparaten, maar zal op termijn ook goedkopere modellen ervan voorzien. Dat is bij zowel de hartslagmeter als de de vingerafdrukscanner bijvoorbeeld goed mogelijk, die onderdelen bleken respectievelijk 4 en 1,45 dollar te kosten.

Samsung’s topman geeft ook openlijk toe dat het Koreaanse bedrijf erg geïnteresseerd is in een scanner die de iris van het oog gebruikt voor de verificatie van een gebruiker. Wanneer we deze technologie kunnen verwachten is niet bekendgemaakt.