2min

Samsung gaat volgens bronnen van de KoreaHerald ook budget- en midrange-toestellen voorzien van vingerafdrukscanners. De voornaamste reden hiervoor is om ervoor te zorgen dat Samsung Pay, de mobiele betaaldienst van het bedrijf, meer voet aan de grond krijgt.

Er wordt de komende jaren een nieuwe strijd uitgevochten tussen verschillende techgiganten, wie weet de meeste gebruikers aan zich te binden met zijn mobiele betaaldienst. Zowel Apple, Google, PayPal als Samsung hebben inmiddels een mobiele betaaldienst gepresenteerd. Ook LG heeft nog plannen voor een dergelijke dienst en er zullen ongetwijfeld nog meer partijen volgen. Uiteindelijk zal het niet voor al deze bedrijven mogelijk zijn om een succesvolle dienst te bieden, er zal dus een concurrentiestrijd volgen.

Samsung wil ervoor zorgen dat het deze strijd gaat winnen door meer toestellen te voorzien van de hardware die nodig is om mobiel te kunnen betalen. Wat hiervoor nodig is, is in elk geval een NFC-chip, maar een vingerafdrukscanner is ook geen overbodige luxe aangezien een betaaltransactie goed moet worden beveiligd en een pincode schiet simpelweg te kort.

Samsung is inmiddels al ruim een jaar bezig met het aanpassen van zijn mobiele strategie om deze succesvoller en winstgevender te maken. Het leek er even op dat Samsung ging stoppen met de goedkopere toestellen, maar het bedrijf blijft steeds bij Techzine aangeven dat het op alle fronten actief zal blijven. Het laatste gerucht is dat het in de meeste Westerse landen gaat stoppen met toestellen onder de 150 euro. Of dit gerucht waar is kunnen we nog niet bevestigen.

Samsung Pay is op dit moment pas in een gering aantal landen beschikbaar, in 2016 zal Samsung het aantal landen waarschijnlijk fors gaan uitbreiden.