2min

Drie webwinkels in Zwitserland hebben de Sony PlayStation VR toegevoegd aan hun assortiment met prijzen die uiteenlopen van 450 tot 500 euro. Daarmee lijkt de prijs vroegtijdig te zijn uitgelekt, Sony heeft zelf namelijk nog geen prijs bekendgemaakt, wel liet het weten dat de bril ongeveer net zo duur zal worden als een console.

Als de prijs inderdaad rond de 500 euro komt te liggen van de Sony PlayStation VR dan is deze bril een heel stuk goedkoper dan de Oculus Rift, die kost namelijk 699 euro en daarvoor moet je ook een krachtige pc hebben. De Sony PlayStation VR werkt in combinatie met de PlayStation 4-console, een console die een grote groep mensen al in huis hebben. Ook voor mensen die geen PlayStation 4 hebben is dit misschien wel de goedkopere optie, een PlayStation 4 is uiteindelijk ook goedkoper dan een krachtige gamepc. Een PlayStation 4 kost namelijk tussen de 300 en 400 euro.

Wel moeten we direct opmerken dat de Oculus Rift op papier de betere van de twee is, want het scherm beschikt over meer pixels. De Oculus Rift maakt gebruik van 1080 x 1200 pixels per oog terwijl Sony bij de PlayStation VR heeft gekozen voor 960 x 1080 pixels per oog. Het verschil is niet heel groot, maar waarschijnlijk wel zichtbaar als je de brillen gaat vergelijken.

De doorslag zal uiteindelijk komen van de software en games die beschikbaar komen voor de VR-brillen. Sony heeft daarmee op papier weer een voorsprong omdat het al jaren actief is in de gamemarkt met de PlayStation-consoles en daarmee snel gamefabrikanten aan zich kan vinden. Voor gamers wordt 2016 een spannend jaar.