1 min

Facebook heeft besloten om in zijn Android-app ondersteuning toe te voegen voor het Tor-netwerk, hierdoor is het mogelijk anoniem gebruik te maken van het sociale netwerk. Gebruikers die via Tor het internet op gaan zijn niet te achterhalen omdat hun internetverbinding via ip-adressen van derden wordt gerouteerd.

Facebook bood al langer ondersteuning voor het Tor-netwerk met de website, maar voor de apps was er nog geen mogelijkheid om via het Tor-netwerk Facebook te bezoeken. Op Android is dit nu wel mogelijk door een aanpassing in de Facebook-app op Android in combinatie met de Tor-browser Orbot.

Mensen die gebruik willen maken van de Facebook-app via het Tor-netwerk moeten op hun Android-toestel de Tor-browser Orbot installeren, daarna kunnen ze in de instellingen van de Facebook-app het gebruik van Tor inschakelen. Hierna kunnen ze anoniem gebruik maken van Facebook, wat zeer handig is voor mensen die wonen in een land waar sociale media nog weleens wordt afgesloten of het geven van je mening niet altijd gewaardeerd wordt door de overheid.

Facebook heeft ook direct laten weten dat deze functie niet beschikbaar zal komen op iOS.