2min

Apple zou de volgende grote iPhone, de iPhone 7 Plus, willen voorzien van niet één maar twee cameralenzen aan de achterzijde. Hierdoor moet het toestel nog betere foto’s maken maar misschien nog wel belangrijker, zou de camera niet meer uit de behuizing steken.

Dit najaar verschijnt de iPhone 7 en de speculaties rond dit nieuwe toestel beginnen nu al. Zo zou Apple echt van alles overwegen voor de nieuwe iPhone. Waterdichtheid, draadloos opladen, vrijgeven van de NFC-chip en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De normaliter goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo laat in een rapport weten dat de iPhone 7 Plus voorzien gaat worden van twee cameralenzen die voorzien zijn van Linx-technologie, waardoor de hele cameramodule kleiner en vooral platter kan worden zodat deze niet meer uit de behuizing steekt. Bij de iPhone 6 (review) en iPhone 6S (review) steekt de camera een paar millimeter uit de behuizing. Dat is niet zo mooi maar ook storend als de telefoon plat op een bureau of tafel ligt.

Andere features die de twee camera’s met zich mee brengen is betere foto’s, want door gebruik te maken van twee camera’s kan nog beter worden ingeschat wat de beste belichting is. Apple zou het zelfs voor elkaar hebben gekregen om een soort van optische zoom te realiseren door beide camera’s te laten samenwerken. Verwacht wordt echter dat de camera niet uit de behuizing zal schuiven, maar het meer een zeer geavanceerde vorm van digitaal zoomen is.

Kuo verwacht overigens dat niet alle iPhone 7 Plus modellen voorzien zullen worden van de camera maar alleen de duurdere modellen omdat de camera nog niet goed in massaproductie geproduceerd kan worden.