2min

Zoals elk jaar zijn er weer meer geruchten rond de nieuwe iPhone dan wij kunnen schrijven, we proberen ons daarom te beperken tot de meest geloofwaardige. Afgelopen weekend zijn er weer de nodige foto’s online verschenen die een nieuwe iPhone tonen. Daarop wordt ook meteen één gerucht bevestigd, het schrappen van de 3,5mm koptelefoonaansluiting.

Op de uitgelekte foto’s is duidelijk te zien dat het om een iPhone gaat, onderop het toestel zit nog steeds de ronde thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner. De stand-by-knop zit ook nog steed aan de zijkant. Tot zover niets nieuws, maar aan de achterkant zien we een dual-camera opstelling die iets uit de behuizing steekt. Ook zien we het bekende Apple-logo op de achterzijde en onderop zien we drie puntjes die ook op de iPad Pro zitten, hierop kunnen accessoires worden aangesloten.

Tot slot zien we aan de onderkant de Lightning-aansluiting maar geen koptelefoon-aansluiting. In theorie zou het ook een USB Type-C-aansluiting kunnen zijn, maar wij achten de kans enorm klein dat Apple bereidt is zijn eigen Lightning-poort op te geven.

Welk iPhone-model dit precies is, is onduidelijk, volgens geruchten zou Apple mogelijk kiezen voor drie verschillende modellen in plaats van twee, er zou mogelijk een iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro verschijnen, waarbij de laatste voorzien is van een dubbele camera. Dat zou betekenen dat we op de foto naar de iPhone 7 Pro kijken.