Belgische telecomprovider Mobistar gaat verder als Orange

Het was een kwestie van tijd voordat de naamswijziging officieel bekendgemaakt zou worden en het was ook niet de vraag of het ging gebeuren maar wanneer. Mobistar gaat verder als Orange, de Belgische provider heeft de naamswijziging al jaren proberen tegen te houden, maar Orange dat een meerderheidsbelang heeft in de Belgische provider heeft zijn wil nu echt doorgedrukt.

Vorig jaar september liet de CEO van Orange via Twitter weten dat Mobistar zijn gaan ging veranderen in Orange. Dat was alles behalve een officiële mededeling, maar het was een manier van de Franse CEO om de druk op te voeren bij de telecomprovider. Nu een half jaar later heeft de Raad van Bestuur van Mobistar besloten inderdaad akkoord te gaan met de naamswijziging.

Nog dit jaar moet de naam Mobistar volledig zijn verdwenen uit België en komt de naam Orange weer terug in het straatbeeld. Mobistar is bijna 20 jaar lang actief geweest in de Belgische telecommarkt en de naam Orange keer nu na een periode van 14 jaar weer terug. Tot 2002 was Orange actief in België en was het de naam van de provider die nu nog Base heet. Sindsdien heeft er een grote stoelendans plaatsgevonden, nu is Orange eigendom van France Telecom en is Base eigendom van KPN, maar niet voor lang want Base is nu overgenomen door Telenet, dat op zijn beurt weer eigendom is van Liberty Global. Al met al een stoelendans waardoor de telecommarkt flink veranderd. In België zijn straks drie grote telecomproviders actief; Orange, Proximus en Telenet.

Orange zal in België ook weer actief worden als provider van vast internet, in België heeft Telenet de verplichting opgelegd gekregen om de kabel open te stellen voor concurrentie en Orange gaat daar gebruik van maken.

Bron:De Morgen