1 min Applications

Mobistar verandert naam op 9 mei in Orange

Het was inmiddels al enige tijd bekend dat Mobistar zijn naam gaat veranderen in Orange, maar nu is er ook een datum bekendgemaakt waarop de wijziging wordt doorgevoerd. Op 9 mei aanstaande gaat Mobistar volledig over op de naam Orange. Voor klanten veranderd er verder niets en zij zullen van de werkzaamheden weinig merken, behalve dat er een naamswijziging plaatsvindt.

Op 9 mei valt het doek voor Mobistar, de naam zal dan definitief verdwijnen uit het straatbeeld van België, de naam moet plaatsmaken voor Orange. Mobistar is al enkele jaren in handen van de Franse telecomprovider Orange, dat bedrijf kocht een meerderheidsaandeel in Mobistar en is sindsdien bezig om de naam aangepast te krijgen. De Belgen hebben zich echter geruime tijd verzet tegen de naamswijziging, maar de CEO van Orange liet vorig jaar op Twitter al weten dat de naam in 2016 zou gaan veranderen.

Bij Mobistar was op dat moment nog niets bekend van een op handen zijnde naamswijziging, maar kennelijk heeft de CEO van Orange zijn poot stijf gehouden en moest het bestuur van Mobistar wel instemmen met de naamswijziging. Voor Orange betekent dit dat de provider onder de eigen naam in nog een land actief is geworden.