1 min

De telecomprovider Mobistar in België gaat waarschijnlijk vanaf volgend jaar door het leven als Orange. De Belgische telecomprovider heeft de naamswijziging al tijden tegengehouden maar nu lijkt het toch te gaan gebeuren.

Het grote Franse telecombedrijf Orange heeft al jaren een meerderheidsbelang in Mobistar en heeft al enkele malen aangedrongen op een naamswijziging, maar daar kwam het maar niet van. Voorzitter Jan Steyaert van Mobistar heeft laten weten dat de Raad van Bestuur van Mobistar elk verzoek tot naamswijziging van Orange netjes heeft bestudeerd en geëvalueerd. Toch kwam het nooit tot een naamswijziging, het lijkt erop dat het bestuur de naamswijziging niet zo ziet zitten.

Toch lijkt het nu niet meer tegen te houden, Steyaert stelt wel dat de vraag nu opnieuw wordt bestudeert met een diepgaande analyse, maar de CEO van Orange, Stéphane Richard, heeft op Twitter de naamswijziging van Mobistar al aangekondigd. Het lijkt erop dat Orange deze keer de naamswijziging gaat doordrukken. Als de grote baas op Twitter de naamswijziging van het bedrijf aangekondigd, kan dat best gezien worden als een waarschuwing. Welke middelen Richard heeft om Mobistar te dwingen is niet helemaal duidelijk, maar mensen vervangen in de Raad van Bestuur is de meest voor de hand liggende optie.

Orange is in zo’n 30 landen actief en gebruikt eigenlijk overal de naam Orange. Alleen in België, Egypte, Irak, Iran en Vanatu (dat is een land) wordt een andere naam gehanteerd. Als het aan de grote baas in Frankrijk ligt wordt België binnenkort geschrapt uit dat lijstje.