1 min

Tags in dit artikel

, ,

Android Wear, Google’s besturingssysteem voor wearables, heeft ondersteuning voor de Nederlandse taal gekregen. Met de update naar Android Wear 1.4 komen ook enkele nieuwe functies beschikbaar.

De Nederlandse taal werd door Android Wear al langer ondersteund door middel van spraakcommando’s, maar opmerkelijk genoeg waren geschreven teksten nog niet in onze taal beschikbaar. Google heeft een blogbericht aan Android Wear 1.4 geweid en hierin wordt de introductie van nieuwe talen niet benoemd, maar op de site over de tweede versie van de Motorola Moto 360 staat de ondersteuning wel vermeld. Ook maakt Motorola melding van ondersteuning voor Mandarijn, Kantonees, Indonesisch, Pools en Thais. Het is aannemelijk dat deze nieuwe talen door middel van Android Wear 1.4 worden geïntroduceerd.

Op functioneel vlak brengt Android Wear 1.4 ook wat nieuwigheden. Zo komt er ondersteuning voor een speaker, zodat het mogelijk wordt om te bellen met je smartwatch. Verder kunnen audio- en videoberichten bekeken kunnen worden, sommige horloges zijn al voorzien van een speaker die met Android Wear 1.4 pas in gebruik kan worden genomen.

Verder wordt het mogelijk om via je horloge berichten te sturen naar contacten op onder andere Google Hangouts, Telegram en WhatsApp. Met behulp van polsbewegingen wordt het mogelijk om te scrollen, apps te openen en terugkeren naar het hoofdscherm.

Android Wear 1.4 wordt momenteel al uitgerold, maar volgens Google kan het nog weken duren voor alle gebruikers de update kunnen installeren.