1 min

Google gaat in de volgende versie van Android Wear ondersteuning toevoegen voor een flink aantal talen waaronder het Nederlands. Daarnaast krijgen Telegram en WhatsApp een grotere rol in de nieuwe versie, het wordt mogelijk om gesprekken te starten en te voeren via deze berichtenapps vanaf een Android-smartwatch. Via spraak kan er een gesprek worden gevoerd.

In de nieuwe versie van de Android Wear-applicatie is een changelog opgenomen en die verklapt nieuwe functies die in Android Wear opgenomen gaan worden, waaronder ondersteuning voor meer talen en verbeterde communicatie mogelijkheden via Telegram en WhatsApp.

Voor Google is er echter nog een lange weg te gaan om van Android Wear een succes te maken. Fabrikanten zijn niet echt te spreken over Android Wear. Zo laakt Huawei het gebrek aan opties om het besturingssysteem aan te passen zodat ze zich kunnen onderscheiden van de concurrentie. Samsung heeft ondertussen besloten om Android Wear grotendeels links te laten liggen en in te zetten op het eigen Tizen-besturingssysteem. De meeste wearables van Samsung zijn dan ook van dit systeem voorzien.

Apple was enigszins laat met de introductie van de Apple Watch maar heeft nu al het grootste marktaandeel te pakken.