Volgens een anonieme bron vanuit Google I/O heeft Android Wear ondersteuning voor de Nederlandse taal. Dat lijkt er ook direct op te duiden dat producten met het besturingssysteem van Google ook snel beschikbaar komen in België en Nederland.

Vooralsnog gaat een groot deel van de spraakherkenning aan onze neus voorbij. Er zijn echter ontwikkelingen die erop duiden dat zowel Apple als Google daar binnenkort verandering in willen brengen. Apple plaatste een vacature voor een ontwikkelaar die zich bezig moet houden met Nederlandse ondersteuning voor Siri en Android Planet meldt nu dat Android Wear ook de Nederlandse taal zal ondersteunen. Er wordt ook gemeld dat Android Wear-producten snel in onze regio beschikbaar komen via Google Play.

Momenteel is de ondersteuning volgens de bron nog wel precair en werkt deze alleen met het versturen van berichten en en zoekopdrachten voor Google. Andere spraakcommando’s moeten nog in het Engels worden uitgesproken, maar worden in de uiteindelijk versie mogelijk nog naar het Nederlands omgezet.

Het is nog onduidelijk wanneer wearables met Android Wear op de markt verschijnen. Google kondigde het besturingssysteem al enige tijd geleden aan, maar zal er vanavond waarschijnlijk meer aandacht aan besteden.