1 min

Adobe heeft een flinke fout gemaakt in een update voor zijn Creative Cloud-software, in de update voor Mac OS X kan het voorkomen dat een deel van de gebruikersdata wordt verwijderd. Adobe verwijderd om een mysterieuze reden de allereerste map in de root-directory. Adobe heeft inmiddels een nieuwe update verspreidt die het probleem oplost.

Het probleem kwam aan het licht door de ontwikkelaars van de backup-software Backblaze, zij merkten dat er problemen waren met het terugvinden van data. Uit onderzoek van de ontwikkelaars bleek dat Adobe de boosdoener was en de eerste map op alfabetische volgorde verwijderd uit de root-directory. Dat was in dat geval ".bzvol".

Adobe heeft de fout inmiddels erkend en opgelost door een nieuwe update uit te geven waarin het probleem is opgelost. De Adobe Creative Cloud bevat vrijwel alle grote applicaties van Adobe die via een abonnement worden aangeboden aan een kleine miljoen gebruikers. Applicaties uit de Creative Cloud zijn onder andere; Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop en Premiere.