2min

Adobe heeft vandaag de Creative Cloud van een flinke update voorzien, alle applicaties hebben weer de nodige verbeteringen ondergaan en hier en daar zijn functies toegevoegd. Daarnaast introduceert Adobe nu ook Adobe Stock, een stockphotodienst op basis van Fotolia wat door Adobe werd overgenomen.

Alle mensen met een lidmaatschap op Adobe Creative Cloud kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versies van Adobe’s software. Doordat ze de Creative Cloud een maandelijks abonnement is beschikken gebruikers altijd over de meest recente versies.

Als we de blogs van Adobe bekijken dan lijkt de belangrijkste verbetering en Mercury-engine te zijn die verantwoordelijk is voor het renderen van alle projecten. Deze lijkt de nodige optimalisaties te hebben gekregen zodat projecten nog sneller gerenderd kunnen worden. Zo zou Adobe Photoshop maar liefst 120 keer zo snel moeten renderen. Ilustrator is 10 keer zo snel en InDesign twee keer zo snel.

In Photoshop is het nu mogelijk om met Artboards meerdere layouts te ontwerpen op verschillende groottes. Dit is ook doorgetrokken in Dreamweaver, dat nu ondersteuning biedt voor responsive design Hierdoor kan je eenvoudiger zien hoe een ontwerp eruit ziet op een mobiel apparaat. In Lightroom is de mogelijkheid toegevoegd om eenvoudig mist en wazige delen weg te halen. Zelfs bij onderwater foto’s, aldus Adobe.

Ook Adobe Premier en Adobe After Effects hebben de nodige veranderingen ondergaan. In Premiere is het nu veel makkelijker om kleurcorrecties door te voeren, ook kan nu subtieler in een video worden gesneden met "Morph Cut", zodat een dialoog er vloeiender uit komt te zien. In After Effect is het nu mogelijk om aanpassingen te doen zonder dat het afspelen hoeft te worden onderbroken. Verder is het mogelijk om statische afbeeldingen tot leven te weken met de Character Animator. Deze maakt gebruik van de webcam om de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de gebruiker over te brengen op de afbeelding.

Tot slot is er een nieuwe abonnementsvorm toegevoegd waarbij Adobe Stock is inbegrepen. Gebruikers mogen dan 10 afbeeldingen gratis downloaden per maand. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om afbeeldingen los uit te zoeken en betalen dan minimaal 9,99 dollar per afbeelding.

De prijs van het normale Creative Cloud abonnement blijft ongewijzigd op 60,49 euro per maand, wat in vergelijking tot de prijs in de Verenigde Staten nog steeds erg duur is.