Netflix gaat content aanbieden met HDR-ondersteuning

Netflix heeft bekendgemaakt dat het films en series gaat toevoegen aan zijn collectie met ondersteuning voor high dynamic range-weergave. In de komende maanden zal de eerste content worden toegevoegd met HDR-ondersteuning, waaronder Daredevil en Marco Polo. Ook krijgen de Netflix-apps een update om de ondersteuning toe te voegen.

Netflix heeft laten weten dat het verschillende nieuwe compressiealgoritmes gaat gebruiken om HDR-content aan te bieden. Deze algoritmes zijn nodig om de bandbreedte die nodig is om een serie te streamen binnen de perken te houden. In Nederland en België zullen we hier niet snel last van hebben omdat breedband internet hier zeer goed ontwikkeld is, maar dat is niet in alle landen zo.

Naast het aanbieden van HDR-content zal de collectie ook fors worden uitgebreid met veel meer 4K-content. Netflix begon in 2014 met het toevoegen van de eerste series in 4K, maar inmiddels zijn vrijwel alle nieuwe series en films beschikbaar in 4K, waardoor het voor Netflix ook makkelijker wordt om de content in een hogere kwaliteit aan te bieden.

Netflix maakte verder bekend dat het dit jaar ook nog eigen content uit zal gaan brengen. Het bedrijf wil 30 nieuwe series en tien nieuwe films toevoegen aan de collectie. De productie van deze content draait momenteel op volle toeren. De content die Netflix zelf produceert zal opnieuw exclusief beschikbaar zijn via Netflix en niet via andere kanalen.