1 min

Tags in dit artikel

Waar de DVD’s en Blu-ray’s vaak zijn uitgerust met extra beeldmateriaal, ontbreekt dit momenteel bij films en series die door video-on-demand-diensten worden aangeboden. Netflix lijkt hier verandering in te willen brengen.

Een voordeel dat DVD’s en Blu-ray’s hebben ten opzichte van films en series die on-demand worden aangeboden is dat deze vaak zijn uitgevoerd met extra beeldmateriaal. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld verwijderde scènes, bloopers of commentaar van de regisseur en acteurs.

Todd Yellin, vice-voorzitter van de afdeling productinnovatie van Netflix, verkondigde dat deze leuke extra’s allereerst zullen worden toegevoegd aan de series uit eigen keuken, zoals het met een Emmy-bekroonde House of Cards. Wanneer de proeven met het toevoegen van extra beeldmateriaal slagen, zal Netflix er mogelijk voor kiezen dit uit te breiden naar andere films en series die worden aangeboden.

In september kwam Netflix, een in de Verenigde Staten populaire aanbieder van video-on-demand, overwaaien naar Nederland. Het is niet bekend wanneer Netflix met de proef van aanbieden van extra materiaal gaat beginnen en of dit ook beschikbaar zal zijn voor de films en series die in de Nederland aangeboden worden.